• Najib: Rakyat Malaysia tidak perlu bimbang, hanya gembira sahaja

  Reporter: Admin
  Published: Wednesday, 2 May 2018
  A- A+

  Tulisan asal oleh:
  Wani Muthiah, The Star/Asia News Network, 2 Mei 2018

  KUALA SELANGOR - Rakyat Malaysia sepatutnya gembira dan tidak bimbang kerana negara sedang menunjukkan prestasi yang baik, kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

  "Sekiranya Malaysia adalah negara yang gagal atau bankrap seperti yang dikatakan oleh Pembangkang, adakah anda rasa calon kita boleh meminta peruntukan?" kata Najib dalam ucapannya di SMK Puncak Alam di sini Selasa (2 Mei).

  Najib merujuk kepada permintaan Ahli Parlimen Kuala Selangor Datuk Seri Dr Irmohizam Ibrahim untuk lebih banyak klinik dibina di daerah itu.

  Irmohizam juga mahukan Kerajaan Persekutuan untuk membina bangunan jabatan pendidikan daerah baru di Kuala Selangor.

  Najib berkata permintaan bernilai RM1 bilion itu tidak dapat dipenuhi jika negara itu telah muflis seperti yang dikatakan, sambil menambah bahawa kerajaan tidak akan dapat membina kemudahan seperti ini.

  Beliau juga berkata Barisan telah menguruskan negara dengan baik dan itulah sebabnya mengapa projek-projek pembangunan seperti ini dapat dilaksanakan.

  Najib juga berjanji bahawa Barisan akan menyelesaikan masalah air Selangor sekiranya gabungan itu kembali mengambil alih Selangor, seperti yang termaktub dalam manifesto pilihan raya negeri.

  Mengenai ini, Najib berkata banyak masalah akan timbul apabila kerajaan Persekutuan dan negeri berbeza dalam pendapat.

  Beliau menambah masalah air Selangor adalah contoh yang baik kerana ia tidak dapat diselesaikan kerana kerajaan negeri mahu melakukannya dengan cara yang berbeza.

  Najib menasihatkan rakyat supaya mengundi dengan bijak dan tidak terpengaruh oleh emosi dan tuduhan yang dibuat di media sosial.

  "Berikan saya mandat selama lima tahun lagi, kami mempunyai rancangan besar untuk membawa negara ke TN50 (Transformasi Nasional 2050)," kata Najib.

  Link asal artikel:
  http://www.asiaone.com/malaysia/najib-malaysians-should-not-worry-and-be-happy

  Subjects:

 • No Comment to " Najib: Rakyat Malaysia tidak perlu bimbang, hanya gembira sahaja "