• Wong Mahu RS1 Diteruskan Jika BN Menang di Sibu, Lanang

  Published: Friday, 2 March 2018
  A- A+

  Menteri Kewangan Kedua dan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan E-Dagang Dato Sri Wong Soon Koh mahu meneruskan Rancangan Sibu 1.0 (RS1) sekiranya Barisan Nasional (BN) berjaya menawan semula kerusi Parlimen Sibu dan Lanang daripada pembangkang pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14).

  Memetik laporan Utusan Borneo, beliau percaya RS1 akan memberi manfaat kepada rakyat Sibu sekiranya diberi peluang untuk dilaksanakan oleh dua calon berpotensi UPP Datuk Andrew Wong untuk Parlimen Sibu dan Andrew Ting bagi Parlimen Lanang.

  Menurutnya, Andrew Wong dan Andrew Ting mampu menjalinkan perkongsian yang baik untuk membawa pembangunan ke Sibu.

  “Jika kedua-dua mereka boleh menang pada PRU14 akan datang, lebih mudah bagi kami untuk melaksanakan rancangan kami (RS1) untuk memberi manfaat kepada rakyat Sibu amnya.

  “Apa yang penting, ahli-ahli BN mesti bekerja keras dan turun padang untuk berkhidmat kepada rakyat sekali gus memenangi hati dan minda rakyat," kata beliau yang juga Presiden Parti Rakyat Bersatu (UPP).

  Untuk maklumna, RS1 adalah pelan pembangunan lima tahun untuk Sibu dan mengutamakan enam bidang untuk penambahbaikan dan peningkatan seperti menyelesaikan masalah kesesakan lalu lintas, pembinaan lorong bawah tanah, pengembangan jalan raya dan pembinaan lebih banyak rumah kos rendah. - Sarawakiana

  Subjects:

 • No Comment to " Wong Mahu RS1 Diteruskan Jika BN Menang di Sibu, Lanang "