• Silap Set Lokasi Uber, Lelaki Hadap Tambang RM6,384

  Reporter: Dayyan Mikhail
  Published: Tuesday, 6 March 2018
  A- A+

  Tidak dapat dinafikan, perkhidmatan perkongsian Uber dan Grab kini menjadi pilihan ramai orang oleh kerana tambangnya yang berpatutan dan juga cara penggunaannya yang mudah.

  Tetapi nampaknya tidak bagi seorang lelaki apabila dia terkejut selepas dikenakan bayaran tambang Uber sebanyak AS$1,365 (RM6,384) selepas dia tertidur di dalam kenderaan itu.

  Kenny Bachman, melelapkan diri kerana sedang dalam keadaan mabuk selepas berparti bersama rakan-rakannya di sebuah kelab malam dekat Morgantown, West Virginia, Amerika Syarikat.

  Bachman menempah Uber untuk pulang ke rumah sewanya yang terletak berhampiran kampus Universiti West Virginia tetapi sebaliknya dihantar pulang rumah ibu bapanya di Gloucester Country, New Jersey yang terletak lebih 480 kilometer dari lokasinya.

  Jelas Bachman, dia sememangnya tidak sedarkan diri sebaik memasuki kenderaan tersebut dan tersedar dari tidurnya kira-kira lima jam kemudian dan ketika itu menyedari bahawa pemandu Uber itu sebenarnya menghantarnya ke rumah ibu bapanya.

  Bachman tiba dengan selamat di rumahnya itu namun tidak mampu berkata apa-apa mengenai tambang yang diterima.

  “Selepas memasuki Uber itu, saya betul-betul tak sedar apa-apa. Bila perjalanan itu berakhir dan saya tengok jumlahnya sebanyak itu saya hanya kata ‘ini gila’.” ujar Bachman memetik laporan NJ Advance Media.

  Bagaimanapun, Bachman merasakan tidak mungkin sekali dia sendiri meletakkan lokasi rumahnya itu alaupun ketika itu berada dalam keadaan mabuk.

  Jelasnya, dia merasakan bahawa pemandu Uber tersebut telah menyalahgunakan telefon bimbitnya ketika dia sedang tidur selain mengakui melihat pemandu tersebut menjawab panggilan di telefonnya.

  Ketika ditanya mengapa dia tidak cuba untuk menghentikan perjalanannya selepas menyedari dia tidak dibawa ke lokasi sepatutnya, Bachman berkata dia tidak mahu ditinggalkan di tepi jalan pada waktu malam.

  Pihak Uber ketika dihubungi mengesahkan perjalanan tersebut benar-benar terjadi dan selepas berhubung dengan Bachman, pemuda tersebut bersetuju untuk membayar secara penuh tambang perjalanan tersebut.

  Bukan itu sahaja, Bachmann juga turut memberikan penarafan lima bintang kepada pemandu tersebut. –MYNEWSHUB.CC/EZ

  Subjects:

 • No Comment to " Silap Set Lokasi Uber, Lelaki Hadap Tambang RM6,384 "