• Penduduk Julau Bertuah Dapat Wakil Rakyat Macam Salang

  Published: Wednesday, 14 March 2018
  A- A+

  Walaupun senarai nama calon bertanding mewakili Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14) masih berada dalam 'poket' Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, sokongan padu terus diberikan kepada penyandang kerusi.

  Ahli Parlimen Julau, Datuk Joseph Salang Gandum turut mendapat sokongan padu daripada Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kakus Datuk John Sikie Tayai.

  Menurut John, penduduk Julau amat bertuah kerana mempunyai ahli parlimen seperti Salang yang mempunyai hubungan erat dengan kepimpinan Barisan Nasional (BN).

  "Inilah sebabnya saya menyatakan penduduk di sini amat bertuah kerana memiliki beliau sebagai ahli parlimen," katanya.

  Tambahnya, penduduk Julau juga perlu terus menyokong Salang sekiranya dicalonkan semula untuk mempertahankan kerusi tersebut pada pilihan raya akan datang.

  "Salang mempunyai rekod perkhidmatan cemerlang dan ia membuktikan kaliber serta keikhlasannya berkhidmat kepada rakyat.

  "Presiden Parti Rakyat Sarawak (PRS) Tan Sri Datuk Amar James Jemut Masing sebelum ini menyatakan Salang akan dicalonkan kembali untuk mempertahankan kerusi," ujarnya.

  Pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13), Salang menang dengan majoriti 5,955 undi dalam pertembungan menentang Wong Judat (SWP) dan Wong Hong Yu (PKR).

  Salang pada pilihan raya tersebut mendapat 9,891 undi, Wong (3,936 undi) dan Hong Yu (2,852 undi).-Sarawakiana

  Subjects:

 • No Comment to " Penduduk Julau Bertuah Dapat Wakil Rakyat Macam Salang "