• Penduduk Baram Perlu Waspada Sindrom 'Jenguk' 5 Tahun Sekali Pembangkang

  Published: Wednesday, 14 March 2018
  A- A+


  Pembangkang Sarawak hanya akan datang menjenguk kawasan apabila tiba pilihanraya. Walaupun begitu, rakyat seharusnya berhati-hati dengan intipati kempen pembangkang yang hanya mahu berkuasa tetapi tidak akan melaksana.

  Rakyat di Parlimen Baram juga tidak terkecuali terkena tempias sindrom 'jenguk' ketika pilihan raya pembangkang.

  Sudah pasti pembangkang akan turun pada Pilihanraya Umum Ke-14 (PRU14) nanti dan akan menabur segala tohmahan dan cerita memburuk-burukkan kerajaan Barisan Nasional (BN) tanpa asas kukuh.

  Malah cerita lama versi baharu akan dijadikan senjata untuk meraih sokongan rakyat. Perkara sebegini memerlukan kebijaksanaan rakyat Baram untuk menilai isi kempen yang di bawa oleh pembangkang.

  Berkemungkinan besar pembangkang akan mengguna politik menyerang peribadi calon BN untuk mengelirukan minda rakyat. 

  Rakyat perlu berdiri teguh di belakang BN memandangkan Ahli Parlimen BN Anyi Ngau selama ini banyak mengubah landskap pembangunan Baram. 

  Peranan jentera BN perlu diperkukuhkan lagi dan bekerjakeras untuk menyampai segala dasar kerajaan untuk kepentingan rakyat dan terus mendekati rakyat tanpa mengira masa. 

  Lebih fokuskan agenda untuk menarik lebih banyak lagi sokongan rakyat untuk memilih calon BN pada PRU14 nanti.-Sarawakiana

  Subjects:

 • No Comment to " Penduduk Baram Perlu Waspada Sindrom 'Jenguk' 5 Tahun Sekali Pembangkang "