• Penduduk Baram Perlu Elak Terlena Dendangan Lagu Lama Pembangkang - Dennis

  Published: Wednesday, 14 March 2018
  A- A+

  Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Telang Usan Dennis Ngau menasihati penduduk Baram supaya tidak terlena dengan lagu lama yang didendangkan pembangkang setiap kali berlangsungnya pilihan raya.

  Sebaliknya beliau berkata, penduduk Baram perlu memberi sokongan padu kepada calon Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14) tidak lama lagi.

  Malah menurutnya, pembangkang yang datang ke Baram menjelang pilihan raya hanya tahu memburukkan kerajaan namun tidak mempunyai perancangan kukuh memajukan kawasan tersebut.

  "Setiap lima tahun, pembangkang muncul dengan 'mendedangkang lagu-lagu lama' termasuk memburukkan kerajaan tanpa membawa sebarang pembangunan kepada rakyat.

  "Saya ingatkan amat penting bagi rakyat di Baram terus menyokong BN demi kebaikan dan manfaat kawasan Baram yang masih memerlukan kerajaan untuk membawa pelbagai projek pembangunan," katanya seperti dilaporkan Utusan Borneo.

  Beliau menambah, penubuhan pasukan Baram yang diketuai beliau bersama Menteri Muda Kerajaan Tempatan yang juga ADUN Marudi Datu Dr Penguang Manggil, Timbalan Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) yang juga ADUN Mulu Datuk Gerawat Gala dan Ahli Parlimen Baram Anyi Ngau membuktikan mereka membawa banyak pembangunan termasuk lawatan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak ke Baram.

  Jelasnya, setiap kali turun padang perdana menteri tidak datang dengan tangan kosong sebaliknya pelbagai 'hadiah' diiberikan termasuk pembangunan jalan dan jambatan yang menghubungkan Baram dengan Miri dan kawasan sekitarnya.

  "Kita harus bekerjasama memastikan calon BN di kerusi Baram akan dicalonkan semula supaya terus mempertahankan kerusi ini dan membawa agenda pembangunan berterusan di Baram," ujarnya.-Sarawakiana

  Subjects:

 • No Comment to " Penduduk Baram Perlu Elak Terlena Dendangan Lagu Lama Pembangkang - Dennis "