• Pembangkang Jual Negara, Guna Media Asing Jatuhkan Kerajaan

  Published: Wednesday, 14 March 2018
  A- A+


  Ketika Pilihanraya Umum ke 14 (PRU14) hampir tiba, apa-apa boleh berlaku untuk mendapat sokongan daripada rakyat termasuklah menjatuhkan kerajaan sedia ada.

  Era teknologi moden hari ini sudah mengubah corak berpolitik parti bertanding. Cara berkempen berubah dan lebih terbuka. 

  Corak menyebar bahan kempen semakin mudah dengan menggunakan media masa yang begitu cepat sampai kepada rakyat.

  Kalau dahulu cara berpolitik lebih menjurus kepada kekuatan parti masing-masing dan lebih fokus kepada pelaksanaan yang lebih baik jika menang pilihanraya. 

  Tetapi politik Malaysia sudah jauh berubah kerana hari ini siapa yang lebih cepat menguasai minda rakyat, berpeluang untuk menang.

  Pakatan Harapan (PH) difahamkan menggunakan media asing untuk menjatuhkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak kerana cubaan membuat pelbagai propaganda sebelum ini tidak berjaya menggugat keyakinan rakyat terhadap kerajaan.

  Keburukan kepimpinan negara disalur kepada media asing dengan maklumat yang tidak tepat dan berbaur fitnah. Ini bermakna PH cuba memburukkan negara ini demi kelangsungan politik.

  Perkara sebegini sebenarnya akan mengundang keburukan kepada negara. Akan berlaku campurtangan asing yang akan menjejaskan keamanan negara yang selama ini dikecapi.

  Contoh terdekat yang boleh dijadikan iktibar ialah bagaimana negara Iraq musnah akibat spekulasi media dan campurtangan asing.

  Cubaan PH membabitkan media asing dalam politik negara merupakan satu bentuk pengkhianatan kepada rakyat dan negara. Jika berlanjutan akan memberi impak yang tidak baik dan rakyat akan merana akibat ketidak stabilan politik tanahair.-Sarawakiana

  Subjects:

 • No Comment to " Pembangkang Jual Negara, Guna Media Asing Jatuhkan Kerajaan "