• Manifesto Pakatan Harapan Tidak Pentingkan Hasrat Rakyat

  Published: Friday, 9 March 2018
  A- A+

  KOTA BHARU - Pas menyifatkan Pakatan Harapan yang diketuai DAP tidak menjadikan hasrat rakyat sebagai teras utama dalam manifesto Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14).

  Naib Presiden Pas, Datuk Mohd Amar Nik Abdullah berkata, isu penggiliran atau menghadkan jawatan Perdana Menteri dan Menteri Besar kepada dua penggal bukanlah perkara utama yang seharusnya ditonjolkan kepada rakyat.

  Malah dakwanya, janji PH untuk menghapuskan Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) dalam manifesto pula sebenarnya meniru apa yang telah terlebih dahulu diperjuangkan Pas.

  “Saya tidak mahu komen manifesto orang kerana Pas sendiri pun akan keluarkan manifesto sendiri dalam masa terdekat tetapi saya berpendapat isu seperti (penggiliran) umpamanya bukanlah perkara utama walaupun ada kebaikan di situ.

  “Bagi saya ada isu yang lebih besar yang perlu ditonjolkan kepada rakyat dan Pas ada tawaran kita sendiri melaluii Dokumen Hijau dan Wawasan Induk Negara Sejahtera yang kita utarakan dari semasa ke semasa,” katanya kepada pemberita selepas menyampaikan kuliah di hadapan Pejabat Perhubungan Pas negeri di sini hari ini.

  Beliau diminta mengulas janji PH dalam manifesto yang mahu menghadkan tempoh jawatan Perdana Menteri dan Menteri Besar kepada dua penggal sahaja. - UTUSAN ONLINE

  Subjects:

 • No Comment to " Manifesto Pakatan Harapan Tidak Pentingkan Hasrat Rakyat "