• Filem Biografi Chong Wei Pecah Rekod

  Reporter: M. H. W.
  Published: Saturday, 10 March 2018
  A- A+

  SEMALAM, telah tercatat satu lagi sejarah dalam Malaysia Book of Records dan Asia Book of Records apabila seramai 20,000 penonton telah hadir bagi membanjiri Stadium Nasional Bukit Jalil demi menyaksikan tayangan perdana filem biopik Lee Chong Wei: Menjulang Kejuaraan.

  Filem tersebut telah ditayangkan menerusi skrin besar berukuran 40m x 17m bagi memberikan kepuasan kepada penonton yang hadir.

  Jaguh badminton dunia, Datuk Lee Chong Wei turut hadir pada acara red carpet pada malam tadi ditemani isteri tercinta, Datin Wong Mew Choo bersama dua anak lelaki mereka, Kingston dan Terrance.

  Dalam masa yang sama, Chong Wei kini sedang dalam persediaan dalam menghadapi perlawanan All England pada minggu hadapan.

  Walaupun sibuk membuat persiapan, pemain badminton tersohor itu kelihatan teruja dengan kemeriahan serta sokongan yang diberikan semalam.

  “Saya berasa cukup berbangga untuk berada di sini pada malam ini bersama 20,000 penonton dan ia cukup istimewa walaupun saya bermain dihadapan orang ramai dalam acara sebelum ini.

  “Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada semua yang hadir dan saya sendiri tidak sangka penghasilan filem ini akhirnya tercapai,” katanya dipetik daripada mStar Online.

  Subjects:

 • No Comment to " Filem Biografi Chong Wei Pecah Rekod "