• BN Mudahkan Hidup Rakyat Sarawak

  Published: Friday, 9 March 2018
  A- A+

  Kerajaan Barisan Nasional (BN) sentiasa meneruskan pembangunan yang berorientasikan rakyat dengan mengambil kira masyarakat berbilang kaum di Sarawak.

  Ia bukan janji kosong seperti yang didakwa pembangkang tetapi perancangan pembangunan turut disertakan dengan kos setiap projek selain tempoh pembinaan.

  Misalnya, projek Lebuhraya Pan Borneo yang menelan belanja RM16 bilion dan dijangka siap pada 2022 merupakan projek persekutuan yang tidak mengenakan tol.

  Projek ini perjalanan rakyat dan menyingkatkan perjalanan dari Sematan ke Lawas.

  Bukan sekadar itu sahaja, pada masa sama BN melaksanakan pembangunan ekonomi rakyat luar bandar dengan menyediakan latihan serta bantuan.

  Untuk memperhebatkan lagi pembangunan rakyat, BN meneruskan pembinaan jalan pesisir yang akan menyingkatkan perjalanan dari Sematan ke Lawas lebih separuh daripada masa sekarang.

  Apabila jaringan laluan pesisir dan lebuh raya kedua Sarawak siap sepenuhnya menjelang tahun 2028, seluruh rakyat negeri ini akan menikmati perjalanan dengan mudah yang menjimatkan masa.

  Hakikatnya BN mengutamakan rakyat dengan melaksanakan projek pembangunan yang kebanyakkan tidak pernah dijanji tetapi dilakukan dengan penuh perancangan teliti.

  Segala pembangunan tersebut memudahkan kehidupan dan memberi impak positif terhadap peningkatan taraf hidup rakyat Sarawak secara keseluruhannya.-Sarawakiana

  Subjects:

 • No Comment to " BN Mudahkan Hidup Rakyat Sarawak "