• BN kena rampas balik Parlimen BTR – Zahid

  Published: Tuesday, 13 March 2018
  A- A+
  KUALA LUMPUR – Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi mahu Barisan Nasional (BN) merampas semula kerusi Parlimen Bandar Tun Razak (BTR) kali ini.

  Beliau yang juga Timbalan Pengerusi BN menegaskan, sudah cukuplah BTR dimenangi pembangkang sejak PRU-12 lalu dan PRU-14 medan terbaik untuk merampasnya semula.

  “Hebat orang BTR (Bandar Tun Razak) dan cukup luar biasa malam ini. Saya sudah pergi banyak tempat, BTR luar biasa.

  “Ini satu manifestasi BTR akan jadi milik BN. Sembilan tahun dalam dakapan sengsara, sembilan tahun kepanasan, kehujanan dan sembilan tahun dalam longkang penderitaan.

  “Ini masa kita rampas balik untuk BN. hero kita Datuk Rizalman,” katanya pada majlis pelancaran Jentera Pilihan Raya & Dry Run Bandar Tun Razak malam ini.

  Ahli Parimen Bandar Tun Razak ketika ini adalah Tan Sri Khalid Ibrahim yang kini merupakan wakil rakyat bebas dan sebelum ini ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR).

  Mengulas lanjut, Ahmad Zahid menambah, situasi ketika PRU-12 dan PRU-13 amat berbeza dengan menjelangnya PRU14 tidak lama lagi.

  Jelas beliau, untuk PRU-14, satu perasaan luar biasa dapat dirasakan untuk meraih kemenangan buat BN.

  “Dulu PRU-12, perasaan perkauman menebal antara MCA dan pengundi Melayu. Kononnya harap guruh di langit, air dalam tempayan dicurahkan. Wakil rakyat pun jadi Menteri Besar di sebuah negeri. Kita pun harap tempias namun air setitik pun tidak dapat,” katanya.-theRakyat

  Subjects:

 • No Comment to " BN kena rampas balik Parlimen BTR – Zahid "