• Anyi Miliki Kelebihan Bawa Limpahan Pembangunan Di Baram

  Published: Friday, 2 March 2018
  A- A+

  Lanskap pembangunan di Parlimen Baram sudah mula menunjukkan perubahan hasil kerja keras Ahli Parlimennya Anyi Ngau yang sentiasa membangkitkan isu membabitkan masalah rakyat di Dewan Rakyat.

  Disebabkan kelantangan Anyi di Dewan Rakyat, banyak projek pembangunan daripada kerajaan pusat 'masuk' ke parlimen Baram.

  Anyi dilihat mampu terus membawa 'angin' perubahan di parlimen Baram terutama membabitkan kemudahan untuk penduduk rumah panjang di kawasannya.

  Walaupun masih banyak pembangunan diperlukan penduduk Baram namun dari masa ke semasa pelbagai projek dilaksanakan dan ada juga projek yang memerlukan jangka masa panjang untuk dilaksanakan.

  Jika dilihat daripada keadaan semasa, Anyi dilihat mempunyai kelebihan jika kembali dicalonkan pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14) lebih-lebih mendapat sokongan padu daripada Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN).

  Tiga ADUN melibatkan Dennis Ngau (Telang Usan), Datu Dr Penguang Manggil (Marudi) dan Datu Gerawat Gala (Mulu) menyatakan sokongan padu kepada Anyi.

  Dengan sokongan padu diberi ketiga-tiga ADUN tersebut, Anyi tidak berdepan masalah untuk melaksanakan setiap projek pembangunan di Parlimen Baram.

  Oleh itu, pengundi di Baram perlu bijak memilih wakil rakyat di peringkat persekutuan.

  Setidak-tidaknya, Anyi mampu menyuarakan masalah mereka selain kemampuannya juga sudah terbukti.-Sarawakiana

  Subjects:

 • No Comment to " Anyi Miliki Kelebihan Bawa Limpahan Pembangunan Di Baram "