• Adakah Penduduk Lanang Masih Mahukan Ahli Parlimen 'Bisu'?

  Published: Thursday, 1 March 2018
  A- A+

  Pengundi di Parlimen Lanang sudah pasti masih mengimpikan pembangunan berterusan di kawasan tersebut.

  Namun pembangunan di kawasan parlimen yang terletak dalam Bahagian Sibu itu terbantut selepas Parti Tindakan Demokratik (DAP) menang pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13).

  Bukan sahaja untuk membawa pembangunan, suara penduduk parlimen ini juga tidak kedengaran disebabkan Alice Lau yang merupakan Ahli Parlimen Lanang 'bisu' dan tidak membawa masalah rakyat di Parlimen.

  Malah ada pihak mendakwa ahli parlimen ini 'gagal' menjalankan tugas selaku wakil rakyat selain tidak mesra.

  Keadaan ini menyebabkan penduduk Lanang sukar untuk meluahkan masalah secara terus disebabkan Alice jarang turun padang untuk bertemu mereka.

  Kawasan tersebut sebenarnya mempunyai masalah yang tidak dipedulikan Alice termasuk banjir kilat, perparitan dan saliran, struktur jalan dan sebagainya.

  Masalah yang membelenggu penduduk Lanang kebanyakannya melibatkan peruntukan kerajaan pusat, jika ahli parlimen 'bisu' di parlimen maka sukar untuk menyelesaikan masalah rakyat.

  Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14) adalah masanya untuk penduduk Lanang memilih ahli parlimen baharu yang mampu bekerja dan berjuang untuk mereka.

  Sudah pasti Barisan Nasional (BN) mempunyai individu yang betul-betul berkaliber dan memahami denyut nadi rakyat untuk diketengahkan di kawasan ini.-Sarawakiana  I

  Subjects:

 • No Comment to " Adakah Penduduk Lanang Masih Mahukan Ahli Parlimen 'Bisu'? "