• 70 Peratus Manifesto PH Sudah Dilaksanakan BN

  Published: Monday, 12 March 2018
  A- A+
  Tujuh puluh peratus dari manifesto yang ditawarkan Pakatan Harapan (PH) sudah pun dilaksanakan kerajaan Barisan Nasional (BN), dengan itu manifesto tersebut tidak akan mampu menggugat sokongan rakyat terhadap kerajaan sedia ada.

  Ahli Parlimen Santubong Datuk Seri Dr Wan Junaidi Tuanku Jaafar berkata, penilaian terhadap manifesto itu telah dibuat Majlis Profesor Negara dan mendapati 70 peratus daripada kandungan manifesto PH telah pun dilaksanakan kerajaan BN, dan baki 30 peratus daripada manifesto tersebut adalah perkara-perkara yang mustahil untuk PH laksanakan.

  “Majlis Profesor Negara telah membuat penilaian secara persendirian ke atas manifesto tersebut tanpa penglibatan kerajaan.

  “Penilaian mereka mendapati 70 peratus daripada manifesto tersebut telah pun kita (kerajaan) laksanakan, maka ia tidak lagi diperlukan.

  “Jadi, tiada apa yang perlu dibimbangkan kerana bagi saya manifesto PH ini lebih bersifat populis dan tidak dapat dilaksanakan oleh mereka,” katanya dipetik Utusan Borneo

  Terdahulu, gabungan Pakatan Harapan (PH) melancarkan manifesto dengan menjanjikan 10 perkara selepas 100 hari mentadbir Putrajaya jika memenangi Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14) nanti. – Sarawakiana

  Subjects:

 • No Comment to " 70 Peratus Manifesto PH Sudah Dilaksanakan BN "