• UPP Masih Taruh Harapan Tinggi Di Sibu, Lanang

  Published: Monday, 5 February 2018
  A- A+

  Walaupun kepimpinan tertinggi Barisan Nasional (BN) masih belum memutuskan untuk meletakkan calon langsung ataupun tidak namun Parti Rakyat Bersatu (UPP) berharap agar calon yang dikemukakan mereka untuk parlimen Sibu dan Lanang diterima oleh BN bagi bertanding pada Pilihanraya Umum (PRU14) akan datang.

  Memetik laporan Utusan Borneo, Presidennya Dato Sri Wong Soon Koh telah mencalonkan Datuk Andrew Wong iaitu anaknya sendiri bagi kerusi Parlimen Sibu dan Andrew Ting bagi kerusi Parlimen Lanang.

  "Sekiranya mereka mempunyai peluang, sudah tentu Sibu akan bekerja keras selama lima tahun akan datang dan membawa pembangunan ke Sibu," katanya

  Wong berkata BN perlu memilih kriteria peluang tertinggi calon yang boleh menang seperti Andrew Wong dan Andrew Ting yang masih muda dan berpotensi besar untuk merampas kedua-dua kerusi tersebut daripada pembangkang.

  "Orang muda seperti mereka (Andrew Wong dan Andrew Ting) adalah tunjang kepada kepimpinan masa depan negara di mana mereka menguraikan bakat serta idea mereka bagi membangunkan Sibu,” ujarnya. - Sarawakiana

  Subjects:

 • No Comment to " UPP Masih Taruh Harapan Tinggi Di Sibu, Lanang "