• Trump Minta Perarakan Tentera - Rumah Putih

  Reporter: Azmin Ramlie
  Published: Wednesday, 7 February 2018
  A- A+
  WASHINGTON: Presiden Amerika Syarikat (AS) Donald Trump, membuat permintaan khas untuk mengadakan perarakan tentera khusus mempamerkan kekuatan Amerika, sekali gus mengukuhkan lagi peranannya selaku ketua komander, kata Rumah Putih hari ini.

  Trump sudah lama bercita-cita untuk mengadakan perarakan seumpamanya di Washington malah sejak sebelum mengangkat sumpah menjadi presiden.

  Presiden itu sudah menghantar permohonan berhubung perarakan itu kepada pegawai bertanggungjawab yang masih mencari tarikh sesuai untuk melaksanakannya.

  "Presiden Trump sentiasa memberi sokongan penuh kepada anggota perkhidmatan Amerika yang sering berdepan risiko demi keselamatan negara. Justeru, beliau menyarankan Jabatan Pertahanan memikirkan satu majlis keraian yang membolehkan seluruh rakyat Amerika menyatakan penghargaan mereka," kata setiausaha akhbar, Sarah Sanders.

  Mengulas permintaan Trump, Pentagon mengesahkan masih dalam proses memperincikan butiran berkenaan yang turut mendapat liputan The Washington Post. - AFP

  Subjects:

 • No Comment to " Trump Minta Perarakan Tentera - Rumah Putih "