• SUPP Yakin Sapu Bersih Tujuh Kerusi

  Published: Monday, 19 February 2018
  A- A+


  Parti Rakyat Bersatu Sarawak (SUPP) kini menaruh harapan tinggi untuk merampas kembali enam kerusi kalah pada Pilihanraya umum yang lepas dimana hanya satu kerusi sahaja yang menang iaitu Parlimen Serian menerusi Datuk Seri Richard Riot Jaem.

  Memetik laporan The Borneo Post, Presiden SUPP Datuk Dr Sim Kui Hian yakin partinya akan dapat menyapu bersih tujuh kerusi yang diperuntukkan pada Pilihanraya Umum (PRU14) pada tahun ini.

  "Bagi mencapai sasaran memenangi tujuh kerusi Parlimen, kami mengalu-alukan semua bekas ahli SUPP khasnya yang menyertai DAP agar ‘balik rumah’ (kembali ke SUPP) bagi mengukuh dan menyatukan parti selari dengan komuniti lain yang menyokong BN," jelasnya

  Menurutnya, Sarawak perlu menang 31 kerusi Parlimen negeri yang ada bagi memudahkan perbincangan mendapatkan semula hak negeri.

  “Oleh itu, saya menyeru rakyat Sarawak khasnya masyarakat Cina untuk bersama berganding dengan SUPP dan kerajaan BN untuk memenangi maksimum 31 kerusi Parlimen negeri yang ada,” katanya. - Sarawakiana

  Subjects:

 • No Comment to " SUPP Yakin Sapu Bersih Tujuh Kerusi "