• PRS Gesa Pelobi Di Julau Supaya Berhenti

  Published: Monday, 5 February 2018
  A- A+

  Parti Rakyat Sarawak (PRS) menggesa beberapa individu agar berhenti melobi di kawasan Parlimen Julau kerana penyandangnya Datuk Joseph Salang Gandum akan mempertahankan kerusi berkenaan untuk Barisan Nasional (BN) pada Pilihanraya Umum (PRU14).

  Ia merujuk kepada Pengerusi PRS Meluan, Nyempah Sabot dan Larry Sng Wei Shien yang sedang berusaha untuk menjadi calon di Parlimen Julau menggantikan Salang.

  Walaubagaimanapun, Salang telah menerima sokongan lebih besar daripada penyokong dan rakan-rakan seperjuangannya dalam parti.

  Memetik laporan The Borneo Post, Ketua Wanita PRS Dato Sri Doris Sophia Brodie menegaskan senarai calon PRS telah dikemukakan kepada kepada Ketua Menteri Datuk Patinggi Abang Johari Tun Abang Openg yang juga pengerusi BN Sarawak dan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak sebagai pengerusi BN Pusat.

  "Salang adalah satu-satunya nama yang disahkan oleh Presiden parti Tan Sri Datuk Amar Dr James Masing, untuk Julau dan tidak ada nama lain lagi," katanya.

  “Walaupun anda berpotensi menang, tetapi disiplin teruk, anda tidak akan dipertimbang menjadi calon,” ujarnya.

  Sementara itu, Naib Presiden PRS John Sikie berkata Salang mempunyai potensi untuk pergi lebih tinggi dalam pentadbiran BN jika menang.

  "Saya berharap para pengundi di Julau terus menyokong Salang," tegasnya - Sarawakiana

  Subjects:

 • No Comment to " PRS Gesa Pelobi Di Julau Supaya Berhenti "