• Nenek 69 Tahun Jadi Model

  Published: Thursday, 1 February 2018
  A- A+

  Dalam usia yang sudah menjangkau 69 tahun, Maye Musk yang sudah begelar nenek kini bergelar sebagai model.

  Pameran 'Spring 2018' baru-baru ini di New York, Paris, Milan dan London menyaksikan beberapa model berusia lingkungan hingga 60-an di acara 'catwalk'.

  Memetik laporan BBC, Musk kelahiran Kanada mula dimodelkan di Afrika Selatan pada usia 15 tahun, tetapi hanya dalam beberapa tahun kebelakangan ini kerjayanya telah meningkat.

  Musk menandatangani kontrak dengan Model IMG yang juga mewakili supermodel termasuk Gisele B√ľndchen dan Gigi Hadid.

  Dia juga muncul di atas majalah New York, Elle Canada dan Vogue Korea selain menjadi sebagai duta jenama tertua untuk CoverGirl yang merupakan syarikat kosmetik Amerika.

  "Saya tidak pernah bekerja selama 50 tahun seperti yang saya lakukan pada tahun 2017.

  "Saya perlu merancang semua makanan setiap hari untuk jaga berat badan dan kesihatan," kata Musk yang juga merupakan ibu kepada usahawan jutawan dan pengasas Tesla, Elon Musk.

  Sementara itu, pengasas Grey Agensi Model, Rebecca Valentine berkata, dia memberikan tumpuan kepada model yang berusia 35 tahun ke atas.

  Menurut Valentine yang juga seorang ejen fotografi berpengalaman, penekanan pada model yang lebih tua adalah tindak balas kepada tekanan pasaran di mana, buat kali pertama, kumpulan penuaan ini enggan duduk dan diam.

  "Saya percaya industri ini sedang meningkat, tapi proses ini satu cabaran," katanya. - sinarharian

  Subjects:

 • No Comment to " Nenek 69 Tahun Jadi Model "