• Masing Sahkan Muka Baharu Di Lubok Antu Dan Selangau

  Published: Wednesday, 21 February 2018
  A- A+

  Parti Rakyat Sarawak (PRS) tiada pilihan selain meletakkan muka baharu di kerusi Parlimen Lubok Antu dan Selangau pada Pilihanraya Umum (PRU14) akan datang kelak, kata Presidennya Tan Sri Datuk Amar Dr James Masing.

  Memetik laporan The Borneo Post, Masing berkata ini berikutan beliau masih belum menerima sokongan akar umbi untuk mencadangkan kedua-dua penyandang iaitu Datuk William Nyallau Badak (Lubok Antu) dan Datuk Joseph Entulu Belaun (Selangau).

  "Tidak ada cadangan dari ADUN masing-masing untuk mencalonkan semula penyandang Lubok Antu dan Selangau. Oleh itu, PRS akan meletakkan dua muka baharu," katanya.

  Walaupubagaimanapun, Masing tidak mendedahkan siapa muka baharu yang akan dicalonkan.

  Menurutnya lagi, empat calon PRS untuk kerusi Hulu Rajang, Julau, Kanowit dan Sri Aman telah dimaklumkan bahawa mereka akan dicalonkan semula pada PRU14 nanti.

  "Saya telah menerima cadangan daripada ADUN untuk empat kerusi; iaitu Hulu Rajang, Julau, Kanowit dan Sri Aman dan seterusnya nama mereka telah dikemukakan kepada kepimpinan tertinggi BN untuk pengesahan lanjut," ujarnya. - Sarawakiana

  Subjects:

 • No Comment to " Masing Sahkan Muka Baharu Di Lubok Antu Dan Selangau "