• Konvensyen PBB 2018 Lakar Sejarah, Pertama Kali Di Bawah Kepimpinan Abang Jo

  Published: Monday, 5 February 2018
  A- A+

  Calon Naib Presiden Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB) Dr Abdul Rahman Junaidi menyifatkan Konvensyen PBB kali ini sebagai sejarah baharu kerana parti terbesar itu dipimpin Ketua Menteri Datuk Patinggi Abang Johari Tun Openg.

  Malah beliau yang juga Menteri Muda Utiliti berkata, PBB telah melakukan peralihan kuasa dengan lancar, teratur dan sistematik.

  Menurutnya, peralihan tampuk kepimpinan parti berjalan lancar bermula dari Tun Pehin Sri Abdul Taib Mahmud, Allahyarham Pehin Sri Adenan Satem dan kini Abang Johari.

  "Perpaduan dalam kepimpinan PBB menunjukkan satu pasukan yang sentiasa bekerjasama dalam membentuk kekuatan yang sukar digugat parti lawan.

  "Pemimpin atasan dan pemimpin bawahan serta pemimpin akar umbi bersatu hati dalam memimpin parti," katanya.

  Dr Abdul Rahman yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pantai Damai menjelaskan, kesetiaan kepada parti dan kepimpinan menjadi budaya PBB sehingga menjadi parti yang kuat dan stabil hingga sekarang.

  "Dedikasi dan komitmen serta semangat yang tinggi ahli parti telah dipupuk sejak dulu lagi sehingga menjadikan PBB disegani dan dihormati," ujarnya.

  Tambahnya, dengan adanya kekuatan dan kemantapan ahli PBB selama ini akan menjadikan parti tersebut terus relevan dan menjadi tunjang tampuk kepimpinan kerajaan.-Sarawakiana

  Subjects:

 • No Comment to " Konvensyen PBB 2018 Lakar Sejarah, Pertama Kali Di Bawah Kepimpinan Abang Jo "