• Jika Diberi Peluang, UPP Akan Tampil Calon Muda

  Published: Monday, 5 February 2018
  A- A+

  Presiden Parti Rakyat Bersatu (UPP) Dato Sri Wong Soon Koh berkata, orang muda adalah tunjang kepada kepimpinan masa depan negara.

  Menurut beliau, UPP menampilkan dua calon muda yang berpotensi iaitu Datuk Andrew Wong bagi kerusi Sibu dan Andrew Ting bagi kerusi parlimen Lanang pada Pilihan Raya Umum ke 14 (PRU14) akan datang.

  "Sekiranya mereka mempunyai peluang, sudah tentu kami akan bekerja keras selama lima tahun akan datang dan membawa pembangunan di Sibu," katanya seperti dilaporkan Utusan Borneo.

  Tambahnya, calon boleh menang seperti Andrew Wong dan Andrew Ting masih muda dan berpotensi besar untuk merampas kedua-dua kerusi tersebut daripada pembangkang.

  "Kedua-dua calon tersebut telah mencadangkan Rancangan Sibu 1.0 (RS1) selama lima tahun sebagai janji mereka untuk Sibu jika diberi peluang oleh BN seterusnya diberi mandat oleh rakyat pada PRU14 tidak lama lagi," ujarnya.

  Wong berharap kepimpinan tertinggi Barisan Nasional (BN) akan menggunakan kebijaksanaan untuk memilih kriteria peluang tertinggi calon boleh menang pada PRI14 nanti. - Sarawakiana

  Subjects:

 • No Comment to " Jika Diberi Peluang, UPP Akan Tampil Calon Muda "