• 'Hampir Semua Bahagian PPBM Kecewa Dengan Dr M'

  Published: Wednesday, 14 February 2018
  A- A+
  Tulisan asal oleh:
  Malaysia Today, 14 Februari 2018

  (NST) - Ketua Penerangan Umno Kelantan, Datuk Mohd Alwi Che Ahmad, berkata pemimpin dan anggota bahagian PPBM di negeri ini nampaknya menyedari bahawa Dr Mahathir mempunyai "agenda tersembunyi" dan pakatan pembangkang Pakatan Harapan tidak ada masa depan.

  Lebih banyak bahagian Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) di Kelantan mempunyai masalah dengan kepimpinan pengerusi parti Tun Dr Mahathir Mohamad.

  Ketua Penerangan Umno Kelantan Datuk Mohd Alwi Che Ahmad berkata pemimpin dan ahli bahagian PPBM di negeri ini menyedari bahawa Dr Mahathir mempunyai "agenda tersembunyi" dan pakatan pembangkang Pakatan Harapan tidak ada masa depan.

  "Ada yang terkejut dengan keputusan Dr Mahathir mengenai banyak isu, terutama yang melibatkan peruntukan kerusi.

  "Kekecewaan itu bukan hanya diungkapkan oleh PPBM bahagian Kota Baharu tetapi bahagian lain juga," kata Mohd Alwi dalam satu kenyataan hari ini.

  ADUN Kok Lanas itu mengulas mengenai pemimpin PPBM bahagian Kota Baharu yang dilaporkan hilang kepercayaan dalam parti berkenaan dengan peruntukan kerusi menjelang Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14).

  Mohd Alwi berkata kebanyakan mereka kecewa dengan fitnah berterusan yang dilakukan Dr Mahathir, presiden PPBM Tan Sri Muhyiddin Yassin dan timbalannya, Datuk Seri Mukhriz Mahathir.

  "Bagi saya, sebuah parti politik ditubuhkan untuk memperjuangkan perjuangan negara dan agama.

  "Tetapi PPBM ditubuhkan kerana kepentingan seorang lelaki dan kebenciannya terhadap Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak. PPBM tidak akan bertahan lama."

  Pada Ahad lalu PPBM Kota Baru meminta Dr Mahathir meletakkan jawatan parti dan memberi laluan kepada pemimpin muda.

  Link asal artikel:
  http://www.malaysia-today.net/2018/02/14/almost-all-ppbm-divisions-are-disappointed-with-dr-m/

  Subjects:

 • No Comment to " 'Hampir Semua Bahagian PPBM Kecewa Dengan Dr M' "