• Chegu Bard Cabar Pemimpin PKR Saman

  Published: Tuesday, 6 February 2018
  A- A+
  SHAH ALAM: Pengasas Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM), Badrul Hisham Shahrin, berkata ugutan saman daripada beberapa pemimpin PKR tidak akan menghentikan pendedahannya mengenai kepincangan pentadbiran Kerajaan Selangor.

  Beliau yang lebih dikenali sebagai Chegu Bard berkata, dirinya tidak gentar untuk membongkar isu rasuah dan salah guna kuasa dalam pentadbiran kerajaan negeri, kerana yakin berada di pihak yang benar.

  "Malah, saya cabar Setiausaha Politik kepada Menteri Besar, Mat Shuhaimi Shafiei dan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Seri Andalas, Dr Xavier Jayakumar untuk menyaman saya.

  "Kenapa hendak takutkan mereka (pemimpin PKR). Saya ada cukup bukti dan saya akan terus membongkar kegiatan rasuah serta salah guna kuasa pemimpin PKR Selangor," katanya kepada BH di sini, hari ini.

  Badrul Hisham turut mendakwa, budaya pemimpin pakatan pembangkang yang sering mengugut untuk menyaman bertujuan menakutkan pihak yang mendedahkan salah laku mereka.

  "Bila ugut mahu saman terhadap pihak yang membongkar salah laku mereka, sudah tentu pihak yang akan disaman ini berfikir dua kali dan akhirnya berhenti (membongkar salah laku)," katanya.

  Sebelum ini, Badrul Hisham menyerahkan memorandum setebal 300 muka surat kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung dakwaan perlombongan pasir haram di Selangor.

  Badrul Hisham mendakwa, beberapa pemimpin PKR melakukan penipuan, rasuah dan salah guna kuasa bagi mendapatkan tender melombong pasir di Selangor.

  Berikutan itu, Mat Shuhaimi dan Dr Xavier memberi amaran kepada Badrul Hisham supaya menarik balik kenyataan mengaitkan pemimpin PKR di Selangor berhubung penipuan, rasuah dan salah guna kuasa bagi mendapatkan permit melombong pasir di negeri itu.

  Jika Badrul Hisham gagal berbuat demikian, beliau akan memulakan tindakan undang-undang terhadap bekas pemimpin PKR itu. - BHOnline

  Subjects:

 • No Comment to " Chegu Bard Cabar Pemimpin PKR Saman "