• “Bukan Jual... Ia Rezeki Anak” - Hafiz Suip

  Published: Wednesday, 7 February 2018
  A- A+

  PENYANYI Hafiz Suip tidak menolak tindakannya membuka akaun Instagram untuk anak lelakinya, Muhammad Riyadh Zafri sebagai medium bagi meraih pendapatan.

  Hafiz bagaimanapun berkata, itu bukan bererti dia 'menjual' anaknya sebaliknya menganggap ia adalah rezeki untuk anaknya seperti mana berlaku kepada anak pasangan selebriti lain.

  "Pada saya jika itu berlaku, ia adalah rezeki anak saya. Itulah realiti dunia seni sekarang dan ia boleh menjadi tambah nilai kepada masa depannya juga.

  "Kita pandang positif. Orang boleh cakap apa sahaja dan saya pun tak boleh halang namun itu bukan bererti saya menjual anak sebaliknya ia berbalik kepada rezeki anak," katanya.

  Hafiz ditemui pada majlis pelancaran muzik video artis bawah naungan Rocketfuel di Red Box Pavilion Kuala Lumpur pada Selasa.

  Penyanyi lagu Awan Nano itu dan isteri, Nureffy Jasreel Abdullah menimang cahaya mata pada 31 Disember tahun lalu.

  Dalam pada itu, Hafiz berkata, walaupun Instagram anaknya itu masih baharu namun dia sudah mula menerima pelbagai tawaran daripada pelbagai pihak.

  Bagaimanapun kata Hafiz, sebagai bapa, menjadi tanggungjawabnya untuk memantau dan lebih peka dengan tawaran diberikan agar tidak mudah dimanupilasikan.

  "Buka Instagram untuk anak memang ada baik dan buruknya. Itu tanggungjawab saya pula untuk pastikan semuanya terkawal dan teratur.

  "Alhamdulillah, baru sahaja buka sudah ada menawarkan pelbagai tawaran dan seperti saya kata tadi itu adalah rezeki anak saya," katanya.

  Dalam perkembangan lain, Hafiz berkata, selepas tiga tahun karier nyanyiannya agak perlahan dia sudah bersedia kembali aktif walaupun terpaksa bermula dari bawah.

  Menyedari persaingan daripada penyanyi lebih muda daripadanya, Hafiz berkata, atas dasar itu dia tampil dengan dua lagu rancak iaitu Kejar dan Hari Ini Dalam Sejarah sebagai pembaharuan.

  "Saya kena tampil berbeza dan lagu rancak ini boleh menjadi pembakar kepada karier saya tetapi itu bukanlah bererti saya tidak lagi mahu menyanyi lagu balada.

  "Cuma saya ingin buat kelainan selain perlu mengikut peredaran muzik yang telah banyak berubah dan mengikut selera pendengar.

  "Alhamdulillah peminat saya menyukai dengan lagu yang saya lancarkan dan saya sendiri bersemangat untuk angkat kembali karier muzik saya," jelasnya.-mStar

  Subjects:

 • No Comment to " “Bukan Jual... Ia Rezeki Anak” - Hafiz Suip "