• BN Sarawak Hanya Tunggu Gelanggang Dibuka

  Published: Tuesday, 20 February 2018
  A- A+
  Pilihanraya Umum ke-14 (PRU14) menyaksikan komponen Barisan Nasional (BN) Sarawak sudah bersedia sepenuhnya untuk menghadapi pilihanraya yang akan muncul pada bila-bila masa.

  BN Sarawak sudah bersedia ditahap 'gear lima' dan yakin mengekalkan kerusi-kerusi parlimen yang dimenangi pada PRU13 yang lalu seperti yang dinyatakan oleh Setiausaha Agung BN Sarawak Dato Sri Dr Stephen Rundi Utom sebelum ini.

  Pada masa sama, BN Sarawak tidak akan mengambil mudah perkara tersebut dan kerja keras perlu dilakukan bagi mencapai kemenangan serta merampas kembali kerusi yang dimenangi oleh pembangkang.

  Perhatikan sahaja setiap Perhimpunan Agung parti kompenen BN Sarawak telah lakukan sebelum ini. Parti Bersatu Rakyat Sarawak (SUPP) sudah memperkuatkan jentera pilihanraya di mana semakin ramai kaum cina bersatu membantu SUPP pada PRU14 nanti.

  Parti Rakyat Sarawak (PRS) pula sudah memperkukuhkan barisan untuk saling membantu parti komponen BN Sarawak dan bekerja keras memenangkan mana-mana calon BN yang akan bertanding.

  Parti Rakyat Demokratik (PDP) sudah membentuk jentera yang bergerak ke kawasan bagi membantu bakal calon BN dan berusaha meraih kemenangan kepada BN.

  Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB) pula merencana agenda berteraskan rakyat dan cukup bersedia untuk menang seluruh kerusi di bawah kuasa PBB di samping membantu parti komponen untuk merampas kerusi yang sebelum ini pembangkang tawan.

  Jelas sekali BN Sarawak cukup bersedia dan hanya menunggu gelanggang PRU14 dibuka dan bergerak bersama-sama untuk mendapat kemenangan besar pada PRzu14 nanti.

  Subjects:

 • No Comment to " BN Sarawak Hanya Tunggu Gelanggang Dibuka "