• Prestasi Ahli Parlimen Lanang Mula Dipersoal

  Published: Tuesday, 23 January 2018
  A- A+
  Ahli Parlimen Lanang Alice Lau Kiong Yieng dari parti DAP Sarawak dikatakan tidak menunjuk prestasi yang baik ketika menjadi wakil rakyat kawasan.

  Rakyat setempat meluah rasa kecewa apabila Alice menang pada PRU13, jarang sekali beliau turun padang untuk mendengar masalah rakyat.

  Bukan setakat itu sahaja, perkara yang dijanjikan sebelum piliharaya langsung tidak ditunaikan.

  Isu banjir kilat yang melibatkan kawasan Parlimen Lanang sudah begitu lama menghantui penduduk. Janji untuk menyelesaikan hanya tinggal harapan yang tidak akan menjadi realiti.

  Apa yang rakyat setempat rasakan, pembangunan yang berlaku di Parlimen Lanang banyak dilaksanakan oleh kepimpinan Barisan Nasional (BN) yang tidak pernah pilih kasih. Walaupun Lanang dikuasai pembangkang tetapi dalam aspek pembangunan rakyat, BN tidak meminggir apa yang menjadi hak rakyat.

  Ini yang membezakan pembangkang dan BN.

  DAP akan menjanjikan segala-galanya ketika hendak pilihanraya tetapi bila sudah berkuasa sebagai wakili rakyat, habuk pun tiada. BN tidak perlu bercakap banyak dan lebih banyak melakukan tugas untuk rakyat tanpa mengira kaum dan agama.

  Ahli parlimen Lanang akan muncul bila pada majlis makan malam amal mengutip dana untuk DAP, inilah yang menyebabkan rakyat Lanang mula bersuara dan mempersoal prestasinya. – A Halim Jantan

  Subjects:

 • No Comment to " Prestasi Ahli Parlimen Lanang Mula Dipersoal "