• Percaya Pengundi Mahu Perubahan Di Julau - Larry

  Published: Wednesday, 24 January 2018
  A- A+

  Bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pelagus Larry Sng mendakwa peluangnya cerah untuk menang di kerusi Parlimen Julau sekiranya dibenarkan bertanding pada Pilihanraya Umum (PRU14).

  Memetik laporan The Borneo Post, Larry menafikan kenyataan Ahli Parlimen Julau Datuk Joseph Salang Gandum yang menyatakan penduduk di kawasan menolak wakil rakyat berbangsa Cina memandangkan kawasan berkenaan majoritinya pengundi Iban.

  "Kenapa perkara tersebut perlu dijadikan isu ketika ini terutama mengenai kaum sedangkan bapa saya Sng Chee Hua pernah berkhidmat menjadi Ahli Parlimen Julau sebelum Salang pada 1995-1999. Pada masa itu beliau mencatatkan majoriti tertinggi dalam sejarah kawasan Julau," katanya

  Walaupun bukan dari parti komponen BN namun Larry percaya pengundi di kawasan Julau mahukan perubahan.

  "Saya percaya bahawa dengan pengalaman saya dalam kerajaan dan komitmen saya untuk berkhidmat kepada rakyat Julau, saya akan menjadi orang yang terbaik untuk mewakili kawasan ini.

  "Saya percaya mampu memberi bantuan kepada golongan miskin dan memerlukan dengan memberi tumpuan kepada pendidikan. Itulah sebabnya saya menubuhkan Dana Pendidikan Larry Sng pada tahun 2001.

  "18 tahun adalah masa yang sangat panjang dan orang mahu perubahan. Penyokong saya di lapangan tidak menjejaskan sokongan terhadap Salang bahkan kami berterima kasih kerana perkhidmatannya selama ini," ujarnya. - Sarawakiana

  Subjects:

 • No Comment to " Percaya Pengundi Mahu Perubahan Di Julau - Larry "