• Parlimen Julau Tetap Milik BN-PRS Pada PRU14 - Masing

  Published: Wednesday, 24 January 2018
  A- A+

  Presiden Parti Rakyat Sarawak (PRS) Tan Sri Datuk Amar Dr James Jemut Masing menyifatkan  tindakan bekas Menteri Muda, Larry Sng yang menyatakan hasrat ingin bertanding di Parlimen Julau yang merupakan kerusi tradisi PRS pada Pilihanraya Umum Ke-14 (PRU14) akan datang adalah suatu yang tidak masuk akal.

  Menurutnya, kerusi Parlimen Julau adalah kerusi tradisi milik PRS dan Larry Sng bukannya ahli PRS.

  Memetik laporan Utusan Borneo, Larry Sng yang juga bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pelagus menyuarakan hasrat untuk bertanding di kontituensi tersebut jika diberi peluang bertanding di situ di laman Facebook miliknya semalam.

  Jelas Masing walaupun satu ketika dahulu bapa Larry iaitu Sng Chee Hua telah dipilih oleh pengundi Iban di konstituensi tersebut namun ia adalah merupakan satu kesilapan kerana keputusan diambil penduduk tanpa mengenali siapa beliau sehingga kemenangan telah berpihak kepadanya.

  Justeru itu, kini pengundi Julau telahpun mengetahui bagaimana pencapaian anaknya yang pernah menjadi wakil rakyat di DUN Pelagus dan sepanjang tempoh Sng menjadi wakil rakyat di kontituensi tersebut.

  Oleh yang demikian, Masing turut berkata pengundi-pengundi meragui kemampuan mereka sebagai wakil rakyat begitu juga PRS yang tidak mahu Parlimen Julau jatuh semula ke tangan mereka.-Sarawakiana

  Subjects:

 • No Comment to " Parlimen Julau Tetap Milik BN-PRS Pada PRU14 - Masing "