• Chong Minta Jawatan Pengerusi MPP Dari Lo

  Published: Tuesday, 23 January 2018
  A- A+
  Bersandarkan keyakinan yang tinggi untuk menyelesaikan masalah yang berlaku di kawasan Majlis Perbandaran Pedawan pada waktu yang singkat, Ahli Parlimen Bandar Kuching Chong Chieng Jen mendesak Pengerusi Majlis Perbandaran Pedawan (MPP) Lo Khere Chiang meletak jawatan dan menyerahkan jawatan itu kepadanya.

  Chong yang juga pengerusi Parti Tindakan Demokratik (DAP) Sarawak membuat gesaan itu menerusi sidang media pada Isnin, dengan memberi tempoh seminggu kepada Lo Khere Chiang untuk menyerahkan jawatan tersebut.

  Memetik laporan Utusan Borneo, Chong membuat gesaan itu kerana menurutnya, Lo selaku pengerusi MPP telah gagal menyelesaikan masalah kesesakan lalu lintas yang berlaku dalam pekan Batu Tujuh.

  Chong yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kota Sentosa, berkata beliau bersedia melaksanakan tugas sebagai pengerusi MPP tanpa dibayar gaji, memandangkan Lo gagal melakukan tugasnya.

  "Saya akan berada di MPP pada jam 10 pagi Isnin depan untuk ambil alih tugasnya. Saya berharap beliau (Lo) bersedia untuk serah tugasnya, " katanya dipetik sebagai berkata.

  Terdahulu, Lo yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Batu Kitang mempersoal sumbangan Chong kepada penduduk kawasan itu sepanjang dipilih sebagai ADUN dan Ahli Parlimen.

  Menurutnya, Chong harus secara sukarela mengurangkan jumlah 'gaji' diterimanya kerana beliau tidak banyak menyumbang kepada komuniti di Kota Sentosa. - Sarawakiana

  Subjects:

 • No Comment to " Chong Minta Jawatan Pengerusi MPP Dari Lo "