• 100 ahli PPBM Klang keluar parti dan sertai Umno

  Published: Monday, 15 January 2018
  A- A+
  Tulisan asal oleh:
  The Malay Mail Online, 14 Januari 2018

  PORT KLANG, 14 Jan – Kira-kira 100 ahli Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) bahagian Klang hari ini keluar dari parti itu dan menyertai Umno, mendakwa mereka hilang keyakinan terhadap kepimpinan parti dan Pakatan Harapan.

  Diketuai oleh Pembantu Wakil Pendaftaran Keahlian PPBM Klang Mohd Hazwan Zulkifly, mereka menyerahkan borang permohonan keahlian mereka kepada ketua Umno Klang Datuk Nasarruddin M. Zin di pejabatnya di sini.

  Mohd Hazwan berkata beliau dan rakan-rakannya dari sayap belia parti itu termasuk beberapa individu yang merupakan ahli exco memutuskan untuk keluar dari PPBM kerana mereka bosan dengan sikap pemimpin-pemimpin yang mementingkan diri sendiri dan mengamalkan kronisme.

  "Kami yang keluar dari parti itu adalah orang yang menjalankan semua kerja, dan dengan ini, PPBM Klang menjadi lumpuh. Kami juga kecewa dengan pelantikan Tun Dr Mahathir Mohamad sebagai Perdana Menteri jika Pakatan Harapan memenangi pilihan raya umum akan datang," katanya.

  Mohd Hazwan menambah bahawa kegagalan kerajaan Selangor dalam menangani isu-isu seperti air, sisa buangan, perumahan mampu milik dan jalan negeri juga membuktikan bahawa Pakatan Harapan tidak bersedia untuk menjadi kerajaan persekutuan. - Bernama

  Link asal artikel:
  http://www.themalaymailonline.com/malaysia/article/100-ppbm-klang-members-quit-to-join-umno#CWOJD1fV50UR0QQU.97

  Subjects:

 • No Comment to " 100 ahli PPBM Klang keluar parti dan sertai Umno "