• Masyarakat Orang Ulu Janji Beri Sokongan Kepada Abang Johari

  Published: Wednesday, 8 November 2017
  A- A+


  MIRI: Masyarakat Orang Ulu di sini akan terus memberi sokongan kepada Ketua Menteri Datuk Patinggi Abang Johari Tun Openg mengenai wawasan dan usaha untuk mengubah Sarawak menjadi negeri ekonomi berpendapatan tinggi menjelang 2030 dan memastikan setiap masyarakat di negeri ini menerima dan menikmati pembangunan.

  Persekutuan Gabungan Persatuan Orang Ulu Sarawak, Malaysia (Forum) Dennis Ngau, yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN Telang Usan, berkata dengan perlantikan Abang Johari mengambil alih sebagai kapten Pasukan Adenan, masyarakat Orang Ulu yakin sepenuhnya bahawa negara kesayangan mereka akan terus berada dalam keadaan selamat.

  Memetik laporan The Borneo Post, katanya, Abang Johari seorang pemimpin yang berpengalaman, diuji dengan pengalaman luas dan tidak ternilai.

  “Digabungkan dengan sokongan padu daripada tiga Timbalan Ketua Menteri yang dipercayai dan pasukan kabinet yang rajin dan komited, tidak ada keraguan bahawa negeri akan berlayar dengan mudah ke era baru.

  "Kami yakin dengan pelantikan anda (Abang Johari) kerana anda adalah orang yang tepat untuk membawa negara kita ke tahap yang lebih tinggi dalam pembangunan baik secara fizikal dan ekonomi,” katanya.

  Tambah Dennis, Forum sebagai badan payung yang menyatukan masyarakat Orang Ulu berbilang etnik di negeri ini, akan berdiri teguh di belakang Abang Johari.

  "Kami akan membantu semampu yang boleh untuk memastikan visi dan usaha mengubah Sarawak menjadi negara berpendapatan tinggi dan akan disokong oleh komuniti kami di bandar-bandar, kota-kota dan yang paling penting orang-orang yang tinggal di sana di rumah panjang di seluruh Baram, Lawas, Belaga , Limbang dan sekitarnya, "kata Dennis.

  Dennis menegaskan bahawa Sarawak diberkati mempunyai pemimpin yang berkebolehan dengan visi tersebut dan sangat terkini dengan kejadian terkini di dunia yang merupakan kualiti yang sangat penting dan sangat diperlukan dalam dunia yang pantas berubah saat ini.

  "Memang kita benar-benar teruja dengan masa depan negeri kita.

  “Kami, masyarakat Orang Ulu, ingin menjadi sebahagian daripada rancangan anda( Abang Jo) dan diharapkan untuk menyumbang kepada kejayaan negeri ini yang mempunyai agenda pembangunan yang strategik,” – Sarawakiana
 • No Comment to " Masyarakat Orang Ulu Janji Beri Sokongan Kepada Abang Johari "