• JDT Beri Wang Menang Piala Malaysia Kepada Mangsa Banjir Pulau Pinang

  Reporter: Dayyan Mikhail
  Published: Monday, 6 November 2017
  A- A+

  KUALA LUMPUR: Pasukan bola sepak Johor Darul Ta’zim (JDT) membuat keputusan memberikan wang kemenangan yang dimenangi mereka selepas muncul juara Piala Malaysia Sabtu lalu kepada mangsa bencana banjir di Pulau Pinang.

  Perkara itu diumumkan oleh Presiden Kelab Bola Sepak JDT Tunku Tun Aminah Sultan Ibrahim hari ini dalam kenyataan dimuat naik di laman Facebook Johor Southern Tigers (JST).

  Katanya, keputusan tersebut dibuat atas titah Tunku Mahkota Johor (TMJ) Tunku Ismail Sultan Ibrahim, yang mana ia merupakan antara polisi kelab tersebut untuk memberi bantuan dan sumbangan kepada yang memerlukan sepertimana sebelum ini kepada mangsa bencana banjir di Pahang dan Kelantan serta mangsa bencana gempa bumi di Sabah.

  “Banyak bantuan yang telah kami berikan kepada kerajaan negeri dan JDT akan terus melakukan perkara yang sama.

  “Kelab JDT dan para pemain telah membuat keputusan untuk memberi duit kemenangan Piala Malaysia yang kami menangi kepada mangsa bencana banjir di Pulau Pinang,” demikian menurut Tunku Tun Aminah dalam kenyataan tersebut.

  Bagaimanapun, jumlah sumbangan daripada wang kemenangan itu tidak dapat dipastikan.

  JDT muncul juara Piala Malaysia buat pertama kali selepas mengalahkan juara bertahan, Kedah 2-0 dalam aksi final di stadium Shah Alam, malam Sabtu.-Malaysian Digest

  Subjects:

 • No Comment to " JDT Beri Wang Menang Piala Malaysia Kepada Mangsa Banjir Pulau Pinang "