• Begini Cara Tentera Di Korea Utara Dilatih Bagi Menjadi Pasukan Terbaik Di Dunia

  Published: Friday, 24 November 2017
  A- A+

  Seperti Kutub Utara, tidak banyak yang diketahui tentang negara komunis, Korea Utara ini melainkan kekuatan pasukan ketenteraannya yang dikatakan antara paling baik di dunia.

  Bagi memastikan kualiti anggota tentera mereka berada pada tahap yang paling baik, anggota-anggota tentera ini telah menjalani siri-siri latihan ketenteraan yang mengazabkan sebelum mereka diberikan tanggungjawab untuk menjaga keselamatan negara.

  Melalui sebuah rakaman yang tersebar di internet telah memaparkan bagaimana intensifnya latihan yang perlu dijalani oleh mereka yang bergelar sebagai rekruit tentera di negara komunis itu.

  Tidak seperti latihan-latihan ketenteraan yang dijalankan oleh negara-negara lain di dunia, latihan ketenteraan Korea Utara ini dilihat lebih kepada menguji kekuatan fizikal rekruit tersebut.

  Seperti sebuah pertunjukkan ilmu mempertahankan diri ataupun ilmu kebal, rekruit-rekruit ini akan dipukul dan ‘diseksa’ dengan menggunakan kayu dan batu bagi melatih kekuatan fizikal mereka.-Taikotai.tv

  Subjects:

 • No Comment to " Begini Cara Tentera Di Korea Utara Dilatih Bagi Menjadi Pasukan Terbaik Di Dunia "