• Adidas Perkenal Jersi Baru Jerman Untuk Piala Dunia 2018

  Reporter: Dayyan Mikhail
  Published: Tuesday, 7 November 2017
  A- A+

  Juara bertahan, Jerman telah memperkenalkan kit rasmi daripada Adidas yang akan digunakan sepanjang kempen Piala Dunia 2018 di Rusia tidak lama lagi.

  Jersi terbaharu daripada gergasi syarikat keluaran barangan sukan yang berpengkalan di Jerman ini iaitu Adidas di inspirasikan dari edisi Piala Dunia 1990 di Itali yang membariskan legenda bola sepaknya seperti Lothar Mathaus, Jurgen Klinsman, Rudi Voller dan ramai lagi.

  Sumber turut memetik, Mats Hummels menyifatkan aura jersi tahun 1990 ini seakan memberikan persamaan akan pencapaian yang bakal dikecapi edisi 2018 nanti.

  Manakala, Thomas Muller menyifatkan jersi yang diilhamkan dari edisi 1990 ini ditambah sedikit kesegaran agar ianya seiring dengan kemodenan dari segi coraknya.

  Jersi utama atau ‘home kit’ berwarna putih ini akan dipadankan bersama seluar bewarna hitam dan berstokin putih yang menjadi kelaziman pasukan ‘Die Mannschaft’ ini.

  Jersi terbaharu ini dilaporkan akan mula digunakan dalam perlawanan persahabatan bertemu England di Wembley pada 10 November ini.

  Selain Jerman, Adidas melalui laman twitter nya turut memperkenalkan beberapa lagi kit pasukan yang bakal digunakan dalam edisi Piala Dunia 2018. Antaranya ialah Mexico, Rusia, Sepanyol, Belgium dan Jepun.

  Sementara itu, Sweden yang perlu bermain ‘play-off’ turut diperkenalkan kit pasukan bersama-sama pasukan-pasukan yang disebut tadi.

  Kesemua jersi bagi pasukan di atas sudah ada dipasaran antarabangsa dan boleh didapati melalui medium jualan secara atas talian iaitu di adidas.com

  Mampukah ikon 1990 ini menjadi pemangkin pasukan Jerman untuk mempertahankan kejuaraan edisi lalu?-Semuanya Bola

  Subjects:

 • No Comment to " Adidas Perkenal Jersi Baru Jerman Untuk Piala Dunia 2018 "