• Rafizi Tak Yakin Majlis Pelancaran PH Johor

  Published: Monday, 2 October 2017
  A- A+

  KUALA LUMPUR – Bilangan orang ramai yang hadir pada Majlis Pelancaran Pakatan Harapan Johor oleh Tun Dr. Mahathir Mohamad pada 29 September lalu tidak semestinya melambangkan gelombang sokongan rakyat kepada pembangkang.

  Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang juga Ahli Parlimen Pandan, Rafizi Ramli berkata, yang baik adalah beliau krewnya telah singgah ke kerusi-kerusi utama di Johor bulan lalu untuk berkempen untuk parti pembangkang.

  “Pelancaran Pakatan Harapan (pakatan pembangkang) Johor menyaksikan kehadiran yang besar. Saya selalu menyebut, kehadiran yang besar di satu ceramah mega tidak semestinya melambangkan gelombang sokongan rakyat yang tepat.

  “Baiknya, saya dan krew #BinaSemulaNegara telah singgah ke kerusi-kerusi utama di Johor bulan lepas. Ada yang kami singgah semasa pagi, ada yang dalam hujan. Ada yang dianjurkan ceramah dan pelbagai bentuk yang berlainan,” katanya di Facebook hari ini.

  Kenyataan beliau itu satu tamparan kepada Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) dan Parti Amanah Negara (PAN) yang mewar-warkan majlis dilancarkan oleh Mahathir itu kononnya mendapat sambutan hebat rakyat Johor.

  Pemimpin PPBM dan PAN mendakwa kehadiran orang ramai dalam Majlis Pelancaran Pakatan Harapan Johor menandakan rakyat Johor kini menyokong pembangkang.

  Pandangan itu bagaimanapun agak melampau memandangkan Pakatan Harapan dibarisi oleh empat parti pembangkang, tetapi hanya mampu mendapatkan tetamu sebanyak itu.

  PPBM, PAN dan PKR merupakan parti politik politik yang bergabung dibawah pakatan pembangkang bersama-sama DAP. – Mynewshub.cc

  Subjects:

 • No Comment to " Rafizi Tak Yakin Majlis Pelancaran PH Johor "