• Manchester City Mahu Hukum Arsenal

  Reporter: Bukan Nama Sebenar
  Published: Sunday, 29 October 2017
  A- A+


  NAMPAKNYA Alexis Sanchez akan kekal di Emirates sehingga penghujung musim ini selepas Manchester City dilaporkan tidak akan mendapatkan khidmat pemain itu pada Januari depan.

  Sebelum ini, pendahulu Liga Perdana Inggeris itu menyatakan hasrat untuk membawa masuk pemain kebangsaan Chile itu apabila jendela perpindahan pemain dibuka semula awal tahun depan dengan bidaan sekitar 20 juta pound sterling.

  Namun, City didakwa tidak akan menandatangani khidmatnya pada Januari, sebaliknya cuba mendapatkan Sanchez secara percuma apabila kontraknya berakhir pada musim panas akan datang.

  Tindakan itu dilakukan untuk menghukum Arsenal yang membatalkan perpindahan Sanchez pada saat-saat akhir Ogos lalu, lapor The Mirror.

  Arsenal sebenarnya bersetuju melepaskan Sanchez pada Ogos lalu tetapi membatalkan niat itu selepas gagal mendapatkan Thomas Lemar bagi menggantikan pemain tersebut.

  Advertisement

  Namun situasi itu mungkin berubah sekiranya ada kelab lain mahu mendapatkan Sanchez atau Pep Guardiola kehilangan seorang penyerang akibat kecederaan.

  Malah Sanchez begitu terdesak untuk bekerjasama semula dengan Guardiola yang juga bekas pengurusnya di Monaco. – mStar Online

  Subjects:

 • No Comment to " Manchester City Mahu Hukum Arsenal "