• PRU14 : Penduduk Parlimen Lubok Antu Tegas Mahu William Nyalau Jadi Calon

  Published: Monday, 14 August 2017
  A- A+

  Kira-kira 2,000 pengundi berdaftar di kawasan parlimen Lubok Antu tetap tegas mahu kepimpinan tertinggi Barisan Nasional (BN) mencalonkan Datuk William Nyallau Badak bertanding di kerusi parlimen Lubok Antu pada pilihan raya umum akan datang.

  "Nyalau masih mampu dan kami tidak mahu orang lain menjadi wakil rakyat kami di sini. Kami berharap para pemimpin tertinggi BN menyedari permintaan dari orang-orang di sini," kata Milai Balai, salah seorang ketua rumah panjang di kawasan tersebut.

  "Kami berharap kepimpinan tertinggi BN akan memahami mengapa kami masih mahu Nyallau sebagai wakil rakyat kami. Dia benar-benar tahu rakyat di sini dan kerana dia, Lubok Antu telah menjadi kubu kuat BN semasa pilihan raya baru-baru ini, "katanya.

  Memetik laporan The Borneo Post, bukan sahaja masyarakat rumah panjang menunjukkan sokongan kepada Nyalau tetapi komuniti cina juga turut menunjukkan sokongan kuat kepada beliau .

  Menurut Ketua Komuniti Cina Kapitan Tay Choo Ming, beliau menjelaskan bahwa Nyallau berkhidmat untuk semua komuniti di Lubok Antu, bukan sahaja masyarakat Iban tetapi Nyallau juga telah membawa pembangunan untuk masyarakat Cina di kawasan itu.

  "Saya ingin menjelaskan bahawa masyarakat Cina Lubok Antu bersyukur atas khidmatnya untuk rakyat dan kami masih menginginkannya. Kami amat dijaga dengan baik dari segi pembangunan yang beliau bawa sejak dipilih menjadi Ahli Parlimen Lubok Antu," katanya - Sarawakiana

  Subjects:

 • No Comment to " PRU14 : Penduduk Parlimen Lubok Antu Tegas Mahu William Nyalau Jadi Calon "