• Ditangkap Polis Selepas Muat Naik Gambar Motosikal Curi Dalam WhatsApp

  Reporter: Dayyan Mikhail
  Published: Wednesday, 19 July 2017
  A- A+

  SEGAMAT: Tindakan seorang lelaki memuat naik gambar motosikal yang dicuri ke dalam kumpulan WhatsApp untuk mengajak mana-mana wanita keluar bersiar-siar dengannya memerangkap diri apabila dicekup, kelmarin.

  Dalam kejadian jam 6 petang, suspek berusia 26 tahun ditahan anggota polis wanita yang menyamar dengan berpura-pura membuat temu janji untuk membonceng motosikal itu.

  Ketua Polis Daerah Segamat Superintendan Raub Selamat berkata, suspek dikatakan memuat naik imej motosikal SYM berwarna merah di dalam kumpulan WhatsApp sambil mempelawa wanita untuk menunggang bersamanya di sekitar bandar ini.

  “Malangnya, dia (suspek) tidak sedar pemilik motosikal itu, lelaki berusia 40-an turut berada di dalam kumpulan WhatsApp sama, malah pernah membuat laporan kehilangan motosikalnya di Balai Polis Labis, minggu lalu.

  “Pemilik berkenaan memaklumkan kepada polis dan menyedari suspek mencari teman wanita. Kami menugaskan seorang anggota polis wanita untuk menyamar meminati motosikal berkenaan dan mahu membonceng bersamanya.myMetro

  Subjects:

 • No Comment to " Ditangkap Polis Selepas Muat Naik Gambar Motosikal Curi Dalam WhatsApp "