• Burger Nasi Lemak… Cukup Hipster Tak?

    Published: Thursday, 13 July 2017
    A- A+

    MAKANAN hipster? Ingat tak tahun lepas ada banyak sangat jenis makanan hipster yang semuanya nak letak cheese, malah ia popular macam cendawan tumbuh lepas hujan…

    Kali ini McDonalds’s Singapura dilaporkan sudah pun mengeluarkan menu hipster rekaan mereka sendiri.

    Kalau biasa kita makan Mc Chicken, Spicy Chicken Mc Deluxe, Big Mac, Cheeseburger dan banyak lagi.

    Sempena Festival Makanan Singapura 2017 dan juga bagi menyambut Hari Kebangsaan ke-52 negara ‘kota singa’ itu, McDonald’s Singapura telah mengeluarkan menu baharu iaitu Burger Nasi Lemak.

    Menarik kan? Sebelum ni setakat pisang goreng cheese, murtabak cheese, apam balik cheese, dan semua makanan mesti ada cheese kalau boleh..

    Yang uniknya lagi, isi ayamnya ada perisa kelapa, berbungkuskan telur goreng, bawang, timun, sos sambal pun ada dan roti yang digunakan ialah roti semolina.

    Menu ini khabarnya diinspirasikan daripada makanan tempatan seperti ABC, roti canai dan lain lain.

    Mana yang nak cuba tu, boleh lah ‘terbang‘ ke Singapura pada 13 Julai ni.

    Selain tu, ada juga penambahan pencuci mulut baru seperti ais krim ‘Chendol McFlurry’, kek ‘Kueh Salat’, pai kelapa dan juga kek pandan lapisan pulut.

    McDonald’s Malaysia bila pulak nak buat burger hipster macam tu? Dah banyak sangat makanan hipster yang berasaskan cheese. Naik muak…

    – MYNEWSHUB.CC

    Subjects:

  • No Comment to " Burger Nasi Lemak… Cukup Hipster Tak? "