• Aksi 2 Gadis India Nyanyi Lagu 'Perawan atau Rada' Cuit Hati Netizen

    Published: Thursday, 13 July 2017
    A- A+

    Aksi dua orang gadis India yang menyanyikan lagu Perawan atau Janda dendangan asal penyanyi Cita Citata mencuit hati netizen.

    Rakaman video nyanyian mereka yang berdurasi lebih dua minit ini telah menjadi tular di laman sosial.

    Namun begitu, dua gadis itu menggantikan perkataan 'janda' yang terkandung dalam lirik lagu tersebut dengan perkataan 'Rada'.

    Menerusi beberapa komen yang ditinggalkan oleh netizen, mereka sempat membuat tekaan sendiri dengan mengatakan yang berkemungkinan salah seorang daripada gadis tersebut bernama Rada.

    Ramai netizen yang terhibur melihat keletah dua gadis ini. Netizen turut memuji usaha mereka dalam menghafal lirik lagu Perawan atau Janda.

    "Farel Adriyan: Betullah kan 'Rada' tu nama dia sendiri... Pandainya dia siap hafal lirik semua..."

    "Maznah Ab Rahman: Cute la this two girl. Tak penah I jumpa Indians nyanyi dangdut. Bagus dia tukar kepada Rada sebab kadang-kadang masyarakat kita ni sensitive sikit dengan word Janda. Don't know why."

    "Zaza Fadzman: Aku pun tak pandai nyanyi lagu ni... Syabas bete syabas!"

    "No Ra: Baguslah ada orang India minat lagu ni... Meriah betul... Jangan kutuk-kutuk... Tak baik... Jom layan... Best..."

    "Hanny Dalila: Sedap sis nyanyi!"

    "Diyana Ridzuan: Bangga kaum lain pun layan lagu dangdut,j arang kita tengok kaum lain selain orang Melayu layan dangdut... Suara pun not bad, betul tak?"-Astro Gempak

    Subjects:

  • No Comment to " Aksi 2 Gadis India Nyanyi Lagu 'Perawan atau Rada' Cuit Hati Netizen "