• RM1.08 Bilion Untuk Ronaldo?

  Reporter: Dayyan Mikhail
  Published: Tuesday, 20 June 2017
  A- A+

  Jose Mourinho nekad untuk melakukan perubahan dalam Manchester United demi merangkul gelaran musim depan dan beliau sudah pun menjadi tumpuan bagi tingkap perpindahan.

  Kelab Old Trafford telah merekrut pemain tengah Victor Lindelof dari Benfica menerusi tawaran £30.5 juta (RM166.15 juta), dan beliau akan mempertingkatkan barisan posisi tengah dan penyerang.

  Difahamkan Mourinho telah mengintai pemain-pemain yang berkualiti tinggi.

  Memetik Sportsmail, kaitan itu menjadi perhatian dan panduan buat penyokong Manchester United mengenai pembelian pemain pada musim panas ini.

  Susulan kes dakwaan penipuan cukai terhadap bintang Portugal, Cristiano Ronaldo, pemain itu telah memaklumkan Real Madrid mengenai hasratnya untuk meninggalkan kelab tersebut.

  Paris Saint-Germain cuba mendapatkan pemain itu, selepas pemilik Nasser Al-Khelaifi mengadakan rundingan dengan ejen Jorge Mendes pada malam perlawanan akhir Liga Juara-Juara di Cardiff.

  Bagaimanapun, Manchester United membuat cubaan yang serius untuk mengikat semula kontrak bersama Ronaldo pada musim panas 2013 dan pemain itu masih kekal untuk bersama dengan Real Madrid.

  Naib pengerusi eksekutif Ed Woodward mahu membawa Ronaldo kembali ke Manchester.

  Bagaimanapun, masalahnya adalah Ronaldo mungkin menjaga kedudukannya bagi memastikan beliau disokong tanpa henti oleh majikannya semasa kes cukai dan Madrid akan menuntut lebih £200 juta (RM1.08 bilion). – Mail Online/mStar Online

  Subjects:

 • No Comment to " RM1.08 Bilion Untuk Ronaldo? "