• Polis Tahan 4 Dalang Kegiatan Samun Dan Rompak Di Bintulu

  Published: Tuesday, 13 June 2017
  A- A+


  BINTULU: Empat lelaki dipercayai dalang kegiatan samun dan rompak di sekitar bandar ini berjaya ditahan pihak polis dalam beberapa serbuan berasingan awal pagi semalam.

  Ketua Polis Daerah Bintulu Supt Zailanni Amit seperti yang dilaporkan dalam akhabar Utusan Borneo Online berkata, operasi yang dijalankan pada jam 12.30 tengah malam hingga 3 pagi itu membawa kepada penahan suspek-suspek .

  Menurutnya suspek pertama yang bekerja sebagai penjual sate yang didapati terlibat dalam kes rompakan sebuah kedai serbaneka di Sungai Plan, Kidurong.ditahan ketika memandu sebuah kenderaan pacuan empat roda (4WD) di Jalan Tanjung Kidurong dekat sini.

  “Polis juga  menyita kenderaan 4WD terbabit dan hasil soal siasat keatas suspek pertama menjurus kepada penahan tiga lagi suspek lain yang turut terlibat dalam kes samun dan rompak bersenjata.”katanya.

  Menurut Zailanni, ketika soal siasat dijalankan ketiga-tiga suspek mengakui terlibat dalam rompakan ke atas kedai serbaneka tersebut.

  Beliau juga menambah dengan tertangkapnya geng samun tersebut sekaligus berjaya menyelesaikan satu lagi kes samun tersebut dan kes ini disiasat dibawah Akta 395/397 Kanun Keseksaan.-Sarawakiana
 • No Comment to " Polis Tahan 4 Dalang Kegiatan Samun Dan Rompak Di Bintulu "