• Pelajar dipukul guru, polis belum terima laporan

  Reporter: Yusz Man
  Published: Monday, 19 June 2017
  A- A+


  KOTA KINABALU - Polis belum menerima sebarang laporan mengenai dakwaan seorang pelajar yang lebam pada bahagian badan akibat dipukul seorang guru menggunakan penyapu di sebuah sekolah daerah Kudat.

  Insiden tersebut mula menjadi tular selepas ibu kepada pelajar terbabit memuat naik status dan gambar kesan lebam pada bahagian badan mangsa dalam laman sosial Facebook.

  Ketua Polis Daerah Kudat, Superitendan Douglas Nyeging Taong berkata, setakat ini tiada sebarang tindakan dilakukan memandangkan pihaknya masih belum menerima laporan daripada keluarga mangsa.

  "Tiada laporan yang kami terima setakat ini," katanya sebentar tadi.

  Sementara itu, Pengarah Pendidikan Negeri Sabah, Datuk Maimunah Suhaibul memberitahu, kes tersebut berlaku di Kolej Vokasional Kudat.

  "Pihak sekolah menyelesaikan insiden ini mengikut prosedur dan telah memanggil ibu bapa pelajar berkenaan," jelasnya ketika dihubungi Kosmo! sebentar tadi.

  Terdahulu, sejak petang Sabtu lalu laman Facebook milik Allicia Pastora yang dipercayai ibu mangsa memuat naik status dan gambar yang menimpa anaknya itu.

  "Saya hantar anak ke sekolah untuk menimba ilmu. Apa tindakan pihak pentadbir sekolah apabila anak-anak dipukul sewenangnya oleh guru yang tidak bertanggungjawab sampai jadi begini?

  "Pukul pakai batang penyapu lagi. Sebagai ibu saya memang sakit hati kerana apa pun kesalahan pelajar tidak wajar kalau guru bertindak memukul," jelasnya dalam status tersebut. - K! ONLINE

  Subjects:

 • No Comment to " Pelajar dipukul guru, polis belum terima laporan "