• Karipap Inti ‘Sebji’ Bawang Di Bulan Ramadan…

    Published: Tuesday, 13 June 2017
    A- A+

    KUALA LUMPUR: Sungguh tidak patut apabila ada peniaga yang didakwa sengaja mengambil kesempatan sepanjang bulan Ramadan kali ini.

    Kisah berkenaan sering kali berlaku menyebabkan pelanggan semakin muak dengan sikap peniaga yang tidak jujur dan terbaharu, inti karipap berisi sebiji bawang pula heboh diperkatakan di media sosial.

    Menerusi perkongsian daripada pengguna Twitter @hrsrf , karipap berkenaan dipercayai dibeli daripada peniaga di sebuah bazar ramadan di sini.

    “Nak tahu tak apa lagi teruk daripada karipap inti angin/oksigen?? KARIPAP INTI SEBIJI BAWANG!,” tulisnya pada Isnin.

    Gambar karipap ‘unik’ itu sehingga kini menerima lebih daripada 8,200 perkongsian dan 2,200 tanda ‘like’ sejak dimuat naik semalam.

    Ia lantas menerima pelbagai respon daripada netizen yang rata-ratanya beranggapan terlalu lucu untuk dijamah dan tidak kurang juga mengatakan peniaga terbabit mungkin tersilap ketika meletakkan inti.

    “Tak rugi ke makcik tu dah la bawang tu mahal,” kata @piocookies.

    Manakala @afif_ylce berkata: “Ini lah karipap yang paling kejam pernah aku tengok.”

    “Wehh! Lagi teruk, hahaha. Nasib karipap ai tak macam tu. Full tank without any space of o2 lagi tu. Hahaha,” kata @ziraayang.

    Apa-apa pun kepada peniaga bazar ramadan di luar sana, sebelum marah pada rungutan orang ramai cubalah letakkan diri anda dalam kasut pengguna.

    Bagaimana kalau yang terkena adalah anda sendiri, mesti hati pun panas kan? -MYNEWSHUB.CC

    Subjects:

  • No Comment to " Karipap Inti ‘Sebji’ Bawang Di Bulan Ramadan… "