• Karim Teringin Melihat Larian Pantas Watson Nyambek

  Reporter: Dayyan Mikhail
  Published: Thursday, 22 June 2017
  A- A+

  KUCHING: Menteri Pelancongan, Kesenian, Kebudayaan, Belia dan Sukan Datuk Abdul Karim Rahman Hamzah tidak sabar untuk melihat kembali kelibat Watson Nyambek dalam acara 100 meter pada Kejohanan Olahraga Masters Terbuka Malaysia (MIOMAC) Ke-31 pada 22 hingga 23 Julai di Stadium Sarawak.

  "Secara peribadi, saya teringin melihat semula Watson Nyambek bertanding dalam acara 100 meter dan menunjukkan kepada kita mengapa beliau merupakan pelari pecut terpantas di Malaysia suatu ketika dahulu," kata Karim.

  Memetik laporan Utusan Borneo, Karim berkata, Sarawak serius untuk membida sebagai tuan rumah Kejohanan Olahraga Asian Masters Ke-21 pada 2019.

  Menurutnya lagi, kejohanan berprestij itu dijangka disertai lebih 1,500 atlet dari hampir 30 negara seluruh dunia.

  "Kerajaan negeri menerusi kementerian saya berminat untuk menganjur kejohanan ini yang akan membantu mengukuhkan Sarawak sebagai destinasi pelancongan sukan di rantau ini," ujarnya.

  Karim menjelaskan, pihaknya akan bekerjasama dengan Persatuan Olahraga Masters Asian dan Persatuan Olahraga Masters Malaysia untuk menjayakan penganjuran kejohanan berprestij itu.-Sarawakiana

  Subjects:

 • No Comment to " Karim Teringin Melihat Larian Pantas Watson Nyambek "