• [VIDEO] Jika Ahok Kalah, Wanita Ini Sanggup Potong Payudara

  Published: Wednesday, 19 April 2017
  A- A+


  Seorang wanita yang tidak dikenali mendakwa akan memotong payudara sekiranya pasangan Basuki Tjahaja Purnama atau Ahok dan Djarot Saiful Hidayat kalah dalam pemilihan Gabenor Jakarta pada pusingan kedua Pilihan Raya Kepala Daerah (Pilkada) yang berlangsung hari ini.

  Wanita berkaca mata ini memuatnaik video berdurasi 1:00 minit itu kini tular di laman media sosial dan menarik perhatian netizen khususnya warga Jakarta.

  Beliau dipercayai merupakan penyokong bekas Menteri Pendidikan dan Kebudayaan, Anies Baswedan dan pasangannya seorang ahli perniagaan, Sandiaga Salahuddin Uno yang juga penentang pasangan Ahok dan Djarot.

  Di dalam video itu juga, nampak seperti wanita tersebut menyindir Wakil Ketua DPRD DKI Jakarta Abraham Lunggana, atau lebih dikenali sebagai Lulung yang berhasrat akan memotong telinga sekiranya pasangan Ahok - Djarot menang dalam pemilihan.

  “Hai Linglung, kalau dulu kamu bilang jika Ahok menang, kamu akan potong kuping kan? sekarang saya emak-emak, seandainya besok Anies-Sandi menang, saya rela potong payudara saya,” katanya dalam video yang berdurasi 2.00 menit itu.

  “Hei Linglung, Ingat kan, kamu berani potong anu mu, aku berani potong anu ku” katanya seperti dipetik seleb.fajar.co.id.

  Pada akhir video tersebut, beliau mengingatkan Lulung supaya mengotakan janjinya sekiranya Ahok-Djarot menang.

  “Ingat, saya berani potong payudara saya, potong susu saya, kalau Anies-Sandi menang,” katanya lagi.

  Wanita ini menunjuk kedua payudaranya sambil menyanyikan rentak irama lagu 'Tiup Lilinnya'.

  “Potong susu saya, potong susu saya, potong susu saya kalau Anies-Sandi menang. Potonglah susu saya,” - Sarawakiana

  Subjects:

 • No Comment to " [VIDEO] Jika Ahok Kalah, Wanita Ini Sanggup Potong Payudara "