• Blogger Tidak Kisah Dikutuk Kerana Pelihara `Bulu’

  Reporter: uMieySurianie
  Published: Wednesday, 19 April 2017
  A- A+


  SEORANG blogger kecergasan, Morgan Mikenas menerima sokongan ramai selepas memaklumkan bahawa dia tidak lagi mencukur bulu di badannya termasuk bulu ketiak sejak setahun lalu kerana mahu kelihatan lebih semula jadi.

  Mikenas menyatakan demikian dalam video `Why I Don’t Shave’ yang dimuatnaik melalui YouTube bagi menjawab persoalan mengenai dirinya yang telah mengucapkan selamat tinggal kepada pisau cukur dan `wax’.

  “Saya rasa alasan utama kenapa saya berhenti bercukur kerana ia mengambil masa yang banyak terutama dalam bilik air. Pada satu hari saya terfikir kenapa saya perlu berbuat demikian,’’ katanya yang mengaku semakin panjang bulu di badan, ia sebenarnya akan menjadi lembut.

  Menurut Mikenas, dia tidak berhasrat untuk memaksa orang lain mengikut jejaknya namun menjadikan ia sebagai inspirasi kepada mereka yang mempunyai pandangan sepertinya.

  Mikenas turut menceritakan pengalamannya apabila orang ramai terutama kanak-kanak melihat bulu romanya yang tidak dicukur itu.

  “Mereka menjerit dan memberitahu saya kelihatan seperti lelaki,’’ katanya yang keliru dengan sesetengah pihak yang seolah-olah tidak pernah melihat bulu roma pada badan wanita.

  Jelasnya, dia tidak mahu mengubah penampilan hanya disebabkan pandangan orang lain sebaliknya dia mahu berasa selesa dengan diri sendiri. – MYNEWSHUB.CC  Subjects:

  pelbagai
 • No Comment to " Blogger Tidak Kisah Dikutuk Kerana Pelihara `Bulu’ "