• Ayda Jebat, Redza Rosli & Dato Vida Duta Baru Tonton

  Published: Wednesday, 19 April 2017
  A- A+
  SERVIS penstriman terbesar tempatan dan pertama di Malaysia, Tonton telah memperkenalkan empat orang duta terbarunya menggantikan duta-duta yang terdahulu iaitu Saharul Ridzwan, Mia Ahmad, Henley Hii dan Soo Wincci.

  Tahun ini pula, tugas itu digalas oleh Ayda Jebat dan Redza Rosli bagi kandungan berbahasa Melayu dan duo Mandopop, Thomas Jack (Thomas Kok dan Jack Tan) untuk duta kandungan berbahasa Cina.

  Selain itu, Tonton turut memperkenalkan aplikasi dan pengahlian premium yang diberi nama Tonton VIP.

  Ahli-ahli Tonton boleh menikmati Tonton pada skala yang lebih menakjubkan, seperti akses acara-acara eksklusif secara langsung, rangkaian premium dan arkib lengkap tonton yang merangkumi kandungan lebih dari 20,000 jam bebas iklan dan tontonan offline — semua ini dengan harga serendah RM3.

  Pelancaran rasmi kempen itu berlangsung petang Selasa di Signature By The Hill @The Roof, First Avenue, Bandar Utama dan disempurnakan Ketua Pegawai Eksekutif Rangkaian Televisyen Media Prima, Datuk Kamal Khalid; Ketua Pegawai Eksekutif Media Prima Digital, Rafiq Razali; Pengurus Besar Kumpulan Ntv7, 8TV, Tonton, Airin Zainul dan Pengurus Besar Tonton, Bern Jern Loh.

  Apa yang lebih mengujakan lagi, keluarga Tonton bakal diserikan lagi dengan kehadiran Dato’ Seri Vida sebagai “Ratu Tonton”!

  Pemilihan tokoh perniagaan berjaya ini dibuat bagi memberi inspirasi kepada rang ramai dan menarik lebih ramai pengguna untuk mendaftar pakej tonton VIP, serta menerima layanan eksklusif bak diraja.

  “Saya bersyukur dan berbangga kerana Pamoga diberi penghormatan untuk menjadi sebahagian daripada keluarga Tonton pada tahun ini. Saya percaya kerjasama ini dapat membawa nama Pamoga dan Tonton ke arah yang lebih baik dan terus maju ke hadapan,” kata Dato’ Seri Vida mengenai pemilihan yang tidak disangka-sangka itu.

  Tahun ini, tonton bakal menyajikan ahli-ahlinya dengan arkib yang lebih luas seperti Jojie Gigil, Bahagia Kasihmu, Raisha, Misi Laksa dan Laksam, I Am Not A Loser dan Beautiful World…My Pet Lover yang ditayangkan menerusi Tonton First, iaitu rancangan yang boleh ditonton sebelum ditayangkan di kaca televisyen.

  Apa yang menarik lagi, Tonton bakal bekerjasama dengan YouTuber terkenal tanah air iaitu JinnyboyTV dengan menerbitkan sebuah filem yang akan dikeluarkan pada bulan Ogos tahun ini dan merupakan kolaborasi antara kedua-duanya.

  Selain itu, pengguna juga boleh strim secara langsung perlawanan bola sepak Malaysia seperti Liga Super Malaysia, Piala FA dan Piala Malaysia, serta acara-acara berprestij tempatan seperti Anugerah Bintang Popular Berita Harian, semuanya secara definisi-tinggi (HD). – MYNEWSHUB.CC

  Subjects:

 • No Comment to " Ayda Jebat, Redza Rosli & Dato Vida Duta Baru Tonton "