• Video : Aksi 'Berani Mati' Lelaki Lompat Depan Kereta Api Laju

  Published: Wednesday, 30 November 2016
  A- A+

  Berpantang maut sebelum ajal. Itu gambaran terhadap tindakan seorang lelaki melakukan aksi lagak ngeri dengan melompat di hadapan sebuah kereta api yang sedang bergerak laju di sebuah stesen di Metro di Moscow, Rusia.

  Memetik laporan portal antarabangsa, aksi berani mati lelaki berkenaan yang tidak diketahui identitinya itu dilakukan di sebuah platform di stesen Polezhaevskaya.

  Video memaparkan lelaki berkenaan, yang dipercayai masih remaja kini tersebar secara meluas di internet.

  Menerusi video tersebut, pelaku lagak ngeri itu pada mulanya dilihat duduk di bangku di platform tersebut bersiap sedia untuk melakukan lompatan.

  Sebaik sahaja sebuah kereta api yang masih dalam keadaan laju melalui stesen tersebut, lelaki terbabit dengan berani berlari ke tepi platform sebelum melompat di hadapan kenderaan berkenaan.

  Kedengaran pemandu kereta api itu membunyikan hon dipercayai terkejut dengan aksi yang dilakukan lelaki berkenaan.

  Meskipun aksi tersebut mengerikan, namun lelaki berkenaan yang menutup mukanya menggunakan kain kelihatan bersahaja dan sempat melambai tangan kepada jururakam.

  Lelaki terbabit kemudian menaiki kereta api tersebut. Sehingga kini, video tersebut ditonton lebih 75,000 pengguna media sosial.

  Namun, segelintir pengguna media sosial berpendapat bahawa aksi melompat dan kereta api bergerak telah dirakam secara berasingan, kemudiannya disunting untuk kelihatan seolah ia berlaku pada masa yang sama.

  Ini kerana, pemandu kereta api itu tidak kelihatan terkejut dengan aksi ‘gila’ lelaki terbabit melompat di hadapan kereta api. - MalaysianDigest

  Subjects:

 • No Comment to " Video : Aksi 'Berani Mati' Lelaki Lompat Depan Kereta Api Laju "